We moeten OM
We staan op een keerpunt in de geschiedenis, waar we geconfronteerd worden met ingrijpende veranderingen in onze samenleving. Overal om ons heen zien we scherpe contrasten en voelen we de impact ervan. We zijn vervreemd van onze ware aard en voelen de dringende behoefte om te ontdekken wie we werkelijk zijn te midden van deze rumoerige tijden.
De essentie van onze verbondenheid
We zijn allemaal onderdeel van een groter levend systeem: onze wereld. Een ecologisch systeem waarop we volledig vertrouwen voor ons voortbestaan. We ademen, eten, bewegen en leven samen met en van dit ecosysteem. Onze intrinsieke verbondenheid met de natuur maakt ons biologische wezens die essentieel zijn voor het geheel. Echter, invloeden vanuit de gezondheidszorg, onderwijs en opvoeding hebben ons beïnvloed om bepaalde overtuigingen te omarmen. Bijvoorbeeld, het idee dat melk de ‘witte motor’ is die goed is voor onze gezondheid. Nu ontdekken we echter dat dit ons eerder ziek maakt, met maag- en darmklachten en allergieën tot gevolg. Evenzo zijn we gaan geloven dat farmaceutische middelen ons genezen, terwijl ze ons vaak eerder schaden. We zijn afhankelijk geworden van onnatuurlijke frequenties, zoals die van 3G, 4G en 5G, waarbij telecombedrijven en overheden deze frequenties als belangrijke grondstoffen beschouwen. We zijn verslaafd geraakt aan technologische gadgets en hebben het contact met de natuur verloren. Bovendien maken kunstmatige intelligentie en andere vormen van kunstmatigheid, samen met chemische toevoegingen aan ons voedsel en milieu, ons ziek en afhankelijk, en dit heeft een negatieve invloed op ons welzijn en onze verbondenheid met de natuur.
Kernwaarden heroverwegen
In de loop der tijd hebben we onze kernwaarden laten vervagen en zijn we gaan hechten aan materiële zaken, luxe, geld en een leven vol kunstmatigheid. Deze waarden zijn ons opgelegd door instituties zoals scholen, media en gezondheidszorg. Het ‘nieuwe normaal’ is afstandelijk geworden, waarin we onze natuur als vies en ongezond beschouwen, en plastic en chemicaliën omarmen. We zijn verstrikt geraakt in een wereld van onnatuurlijke frequenties, constant bezig met denken en doen, en geloven dat we altijd maar bezig moeten zijn. We zijn vergeten wat werkelijk waardevol is en voelen ons gestrest en ontevreden, omdat materiële bezittingen en oppervlakkige verlangens ons niet echt gelukkig maken.
Bewustzijn als sleutel tot verandering
Om de wereld te veranderen, moeten we ons bewust worden van wie we werkelijk zijn en wat ons echt gelukkig maakt. Dit bewustzijn en een diepere betekenisgeving zijn de sleutels tot onze bevrijding en transformatie. We moeten onze percepties, overtuigingen en waarden herzien en een innerlijke verschuiving maken van oppervlakkige naar diepe waarden. Dit proces vereist moed, creativiteit en een open geest. We moeten afstand nemen van onze geconditioneerde denkpatronen en ons richten op een meer natuurlijke en harmonieuze manier van leven.
Verandering begint bij onszelf
Wereldtransformatie is een verandering van perceptie, een verschuiving van oppervlakkige naar diepgaande waarden en overtuigingen. Het betekent een reset van ons denken en handelen, van hoofdwerk naar hartwerk. Maar het begint allemaal bij onszelf. We moeten bewust worden van onze eigen gedachten, gevoelens en overtuigingen, en bereid zijn om ze kritisch te onderzoeken en te veranderen. Alleen dan kunnen we een wereld creëren die meer in lijn is met onze diepste waarden en verlangens, en een toekomst biedt waarin we ons werkelijk vervuld voelen.
Het essentiële Ego: wat moet worden omgevormd?
Ik zeg dat alles om moet. Alles moet volledig transformeren, zodat ons ware zelf naar voren kan komen en eindelijk de werkelijkheid kan zien zoals die is. Het ego denkt dat het externe erkenning nodig heeft om te bestaan. Maar dit is een grote illusie waarin velen van ons zijn gaan geloven. We zijn opgevoed met bepaalde waarden, maar zijn deze waarden echt de moeite waard om voor te leven? Waar streven we eigenlijk naar? Wat voedt onze ziel? Dus hoe bepalen we welke delen van onszelf we moeten afbreken en welke we moeten cultiveren? Welke overtuigingen en opvattingen moeten we toetsen en loslaten? En met welke maatstaven meten we onze vooruitgang?
Geconditioneerde mechanismen vs bewustwording en vitaliteit
Laten we eens kijken naar de mechanismen die ons gedrag sturen en ons bewust maken van ons eigen welzijn. In een wereld die gedomineerd wordt door digitale technologieën en virtuele realiteit, worden we constant blootgesteld aan informatie via het internet. Deze informatie wordt overgebracht door middel van onnatuurlijke frequenties, waardoor we al decennialang leren via niet-fysieke kanalen. We zijn inmiddels overspoeld door SMART-apparaten en zijn afhankelijk geworden van het internet en mobiele communicatie. In plaats van verbonden te zijn met de aarde en elkaar, zijn we verzeild geraakt in een wereld van bits en bytes.
Het ‘nieuwe normaal’ is een wereld van haast en oppervlakkigheid
In de afgelopen decennia heeft onze perceptie van de wereld een drastische verandering ondergaan. Vroeger draaide het om fysiek contact, gezamenlijke activiteiten en tijd doorbrengen in de natuur. Nu leven we in een tijdperk waarin snelheid en prestaties centraal staan. We zijn geobsedeerd geraakt door materiële bezittingen en virtuele erkenning. Onze kinderen groeien op in een wereld die radicaal anders is dan die van ons, waarin oude waarden plaatsmaken voor nieuwe normen die worden gedicteerd door technologie en oppervlakkige waarden.
Transitie naar een nieuwe wereld
Maar nu bevinden we ons op een keerpunt. We kunnen ervoor kiezen om het ‘nieuwe normaal’ te accepteren zoals het wordt voorgeschoteld, of we kunnen opstaan en streven naar een wereld die meer in lijn is met onze innerlijke waarden. Een wereld waarin we luisteren naar onze intuïtie en de kracht van de natuur volgen. Dit vraagt om het afbreken van opgelegde overtuigingen en het omarmen van nieuwe, natuurlijke waarden. Het vereist moed, creativiteit en bereidheid om te veranderen. Maar volgens mij is dit de enige weg naar een wereld die echt de moeite waard is om in te leven.
Als je meer wilt weten, kun je contact opnemen of je inschrijven voor onze nieuwsbrief en gratis tips ontvangen om eenvoudiger door de veranderfasen heen te komen.
Comments are closed