Ontdek je eigen natuurlijke en spirituele kracht

Bij Route 66 werken we met de KenJeZelf Methodiek om jongvolwassenen te helpen hun ware VEERkracht te ontdekken en talenten verder te ontwikkelen. VEERkracht is een van de trajecten die we aanbieden, maar bij al onze programma’s passen we de KenJeZelf Methodiek toe. Deze eigentijdse formule is afgestemd op de behoeften van jongvolwassenen van vandaag. Ons doel is hen te helpen een hoopvolle toekomst te zien en bij te dragen aan een duurzame wereld, waar hun eigen veerkracht en talenten samenkomen om een nieuwe wereld te vormen.

Het 66-dagen traject

Ons traject van 66 dagen draait om vier basisprincipes: inclusiviteit, ervarend leren, bewustwording en de relatie tussen mens en natuur. Je doorloopt zeven fasen in je persoonlijke ontwikkeling:

1. Herontdekking
2. Verwondering
3. Verbinding
4. Creatie
5. Acteren en Vormgeving
6. Regisseren en Uitvoering
7. Integratie en Samenvoeging

Zeven stappen naar zelfontwikkeling

Deze integrale aanpak legt de nadruk op herontdekking, talentontwikkeling, zingeving en het bevorderen van een nieuwe gemeenschappelijkheid. Ons doel is om jongvolwassenen aan te moedigen hun eigen kracht te ontdekken en hun talenten verder te ontwikkelen. We dagen deelnemers uit hun comfortzone te verlaten, zodat ze geprikkeld worden en nieuwe ontwikkelingen kunnen aangaan.

Een avontuurlijke context

Onze activiteiten vinden plaats in een natuurlijke omgeving die je zintuigen prikkelt om buiten de gebaande paden te denken en doen. Het belangrijkste principe is de zone van natuurlijke herontdekking, waar je vanuit eigen ervaring en bewustwording je grenzen verkent. Uitdaging en avontuur staan centraal.

Natuur, spiritualiteit en integrale ontwikkeling

Bij Route 66 staan natuur, spiritualiteit, een integrale aanpak en brede persoonsontwikkeling centraal. Deze brede en natuurlijke ontwikkeling omvat alle dimensies van jouw groei. Onze gidsen en coaches dragen niet alleen kennis en vaardigheden over, maar stimuleren ook jouw natuurlijke en creatieve ontwikkeling. De oerachtige context waarin het project plaatsvindt, ondersteunt dit proces.

Zingeving en bewustwording

Bij Route 66 zijn bewustwording en zingeving essentieel. Het geleerde moet verinnerlijkt worden door bewust en ervarend te leren. Het is belangrijk dat je weet wat je doelstellingen zijn en hoe je persoonlijke doelen betekenisvol kunt maken. Wat je leert, moet toepasbaar zijn in verschillende gebieden van je leven.

Reflectie en Monitoring

Reflectie en monitoring zijn essentieel in ons traject. Samen met je gids evalueer je het proces om te zien of het in lijn is met jouw doelen en wensen, en pas je de route en activiteiten indien nodig aan.

Werken met vier pijlers en zeven fasen

Onze aanpak werkt met vier pijlers en zeven fasen, waarbij elke pijler ongeveer drie weken centraal staat. Dit zorgt ervoor dat je verschillende aspecten van de pijlers ontdekt en het traject interessant blijft. De gidsen passen de inhoud aan op basis van de interesses van de groep.

Ontwikkelingsgerichte coaching

Bij ontwikkelingsgerichte coaching ontwerpen de gidsen thema’s en activiteiten waarbij kennis en vaardigheden worden gekoppeld aan sociaal-culturele activiteiten. Dit stimuleert een brede ontwikkeling. Activiteiten nodigen uit tot verkenning en expressie, en de gidsen zorgen vaak voor input bij acteer- en regisseeractiviteiten. Acteren en regisseren nemen een grote plaats in, omdat het zich verplaatsen in andere rollen, energieën en situaties waardevol is voor jouw ontwikkeling.

Kernactiviteiten

Onze aanpak onderscheidt zeven kernactiviteiten die de basis vormen voor verdere ontwikkeling gerichte processen:

  • Eco-landbouw en dierenverzorging
  • Creatieve expressie
  • Aboriginal Guanches kunst en bouwactiviteiten
  • Gespreks- en rollenspellen
  • Sport en spel
  • Meditatie en inzichtgevende KenJeZelf oefeningen
  • Muziek en spel

De gids als actieve deelnemer

We werken met kleine groepen van vier tot acht deelnemers, begeleid door een gids/coach. De gids is meer dan een aanmoediger; hij/zij neemt actief deel aan de activiteiten en speelt een stuwende rol in het proces. Voorbereiding, herontdekking, waarneming en reflectie zijn cruciaal in elke fase om een stevig fundament te bouwen.

Werk mee aan deze StartUp

Bij Route 66 ontdek je niet alleen je talenten, maar ontwikkel je ook de veerkracht om deze in de wereld te brengen. Sluit je aan bij onze beweging en werk mee aan deze innovatieve StartUp. Samen creëren we een nieuwe beweging van binnenuit, waarbij jongvolwassenen en begeleiders bijdragen aan een hoopvolle, duurzame toekomst. Of je nu een jongvolwassene bent die klaar is voor een diepgaande zelfontdekking of een begeleider die op zoek is naar nieuwe methodieken om jongeren te ondersteunen, bij Route 66 vind je de nieuwetijdse tools en de gemeenschap die je nodig hebt.

Voor meer informatie neem contact met ons op

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Waar wil je meer informatie over ontvangen

Comments are closed

Welkom bij onze pagina voor nieuwetijdse berichten en tips! Hier delen we informatie en adviezen die relevant zijn voor deze tijd. Of je nu op zoek bent naar de nieuwe ontwikkelingen van de stichting, nieuwetijdse handvatten, spirituele ondersteuning of transformatieve-aanbevelingen, je vindt het allemaal hier.

Blijf ons volgen voor meer nieuwetijdse berichten en tips die je leven verrijken en je klaarstomen voor de toekomst!

Stel gerust je vraag en neem contact met ons op

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Deel dit bericht

Recente berichten

Welkom! We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt op onze website. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.  Meer info