Barranco Clean Upcycling

In aankomende september geven we de aftrap voor een van onze meest ambitieuze eco-projecten: Barranco Clean Upcycling. Dit initiatief valt samen met de World Clean Up Day en wordt uitgevoerd in samenwerking met diverse ecologische instellingen en de gepassioneerde duurzaamheidkunstenares Maria Koijck. Het doel van dit project is niet alleen om het eiland Gran Canaria afval- en plasticvrij te maken, maar ook om een wekelijkse kernactiviteit te creëren waarin diverse culturen samenkomen.

Barranco Clean Upcycling: De aftrap

De Barranco Clean Upcycling begint met een grootse start in september, samenvallend met World Clean Up Day, een wereldwijde beweging die zich inzet voor een schonere planeet. Dit project richt zich specifiek op de barranco van Fataga, een prachtig natuurgebied dat dringend behoefte heeft aan opruiming en herstel. We geven plek aan minimaal 20 jongvolwassenen die gedurende 10 dagen actief zullen deelnemen aan schoonmaak- en opruimacties in de barranco.

Samenwerking met Maria Koijck

Route 66 organiseert deze actie en activiteit, met als doel de wereld een stuk schoner te krijgen. Maria Koijck, een bekende duurzaamheidkunstenares, helpt hier belangeloos aan mee. Maria leidt dit project met haar creatieve visie en passie voor een schonere wereld. Ze staat bekend om haar innovatieve kunstwerken die afval en gerecyclede materialen gebruiken om krachtige boodschappen over duurzaamheid en milieu-uitdagingen over te brengen. Haar betrokkenheid bij dit project brengt een artistieke en inspirerende dimensie aan onze inspanningen om afval te verminderen.

Een wekelijkse kernactiviteit

Ons doel is om van de Barranco Clean Upcycling een wekelijkse kernactiviteit te maken, waarbij diverse gemeenschappen betrokken worden. Dit project is bedoeld om niet alleen het milieu te verbeteren, maar ook om sociale cohesie te bevorderen door samenwerking tussen verschillende groepen.

Deelname van diverse gemeenschappen

We nodigen vluchtelingen, Europese jongeren en jongeren uit Gran Canaria uit om deel te nemen aan dit project. Dit is een activiteit vanuit de KenJeZelf-methodiek ‘Verander de wereld, begin bij jezelf’, waar we mentaal overbelaste jongeren helpen bij het vinden van meer veerkracht en een goed herstel. Dit zal een gezamenlijk ecologisch project worden voor een opgeruimd hoofd en een schoon klimaat, en daarmee een betere aarde. Door samen te werken aan een gemeenschappelijk doel, hopen we culturele barrières te doorbreken en een gevoel van gemeenschap en verantwoordelijkheid voor het milieu te creëren. Het gezamenlijk opruimen van afval in de barranco van Fataga is een praktische en symbolische stap richting een duurzamere toekomst.

Ondersteuning van ecologische instellingen

Verschillende ecologische instellingen ondersteunen dit project door middelen, expertise en vrijwilligers te leveren. Deze samenwerking versterkt de impact van het project en zorgt ervoor dat we effectief kunnen werken aan het verminderen van afval en plastic op het eiland.

De impact van Barranco Clean Upcycling

Het Barranco Clean Upcycling-project heeft als doel om het bewustzijn over milieuvervuiling te vergroten en praktische oplossingen te bieden voor afvalbeheer. Daarnaast willen we mentaal overbelaste of milieu-depressieve jongeren een ander en gezonder toekomstperspectief bieden, door hen weer hoop te geven via hun eigen veerkracht. Door kunst en duurzaamheid te combineren, hopen we mensen te inspireren om actie te ondernemen en een positieve verandering in hun gemeenschap teweeg te brengen.

Kunst en duurzaamheid

Maria Koijck zal samen met de jongeren één groot kunstwerk creëren van het verzamelde afval met de statement: “VEERkracht voor herstel en veerkracht voor de jongeren en de planeet.” Dit kunstwerk is bedoeld om jongeren meer veerkracht te geven in deze tijden. Door de aftrap van dit internationale project willen we jongeren uit heel Europa de kans geven op een gezond toekomstperspectief door integratie van eco-projecten en duurzame leef- en werkactiviteiten. Dit kunstwerk zal worden tentoongesteld om het bewustzijn over afvalvervuiling te vergroten en zal dienen als een krachtige herinnering aan de noodzaak van duurzaamheid en de impact van individuele en collectieve acties.

Langdurige verandering

Onze visie is dat dit project niet alleen een tijdelijke opruimactie is, maar het begin van een langdurige beweging richting een schoner en duurzamer Gran Canaria. Door wekelijkse schoonmaakacties te organiseren, hopen we een cultuur van duurzaamheid te bevorderen die blijvend effect heeft op de gemeenschappen en het milieu van het eiland.

Meer weten of mee willen doen?

Ben je geïnteresseerd in onze eco-projecten en wil je meer weten over hoe je kunt deelnemen aan de Barranco Clean Upcycling? Of heb je ideeën en suggesties die je wilt delen om onze nieuwetijdse lesmethodiek te verbeteren?

We roepen iedereen op om deel te nemen aan de Barranco Clean Upcycling en bij te dragen aan een schonere, duurzamere toekomst. Of je nu een lokale bewoner, een vluchteling, een Europese jongere of een bezoeker bent, je inzet en deelname maken een verschil.

Jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot en met 28 jaar zijn van harte welkom om zich gratis aan te melden voor onze milieu-opruimacties. Ze kunnen 10 dagen in een natuurlijke habitat verblijven en actief meedenken over onze ecologische en educatieve initiatieven.

Samen kunnen we een verschil maken en bijdragen aan een duurzamere en meer verbonden wereld. We kijken ernaar uit om van je te horen en samen aan deze inspirerende projecten te werken! Stel je vraag of vraag om meer informatie door het contactformulier in te vullen.

Sponsoren
Om dit project te realiseren en verder uit te breiden, zijn we afhankelijk van fondsen en ondersteuning van sponsors. We zijn nog op zoek naar extra sponsors die onze missie willen ondersteunen en bijdragen aan een duurzamere toekomst voor jongeren en de planeet. Uw steun is cruciaal voor het succes van onze eco-projecten en voor het bieden van een gezond toekomstperspectief aan jongeren door middel van integratie van eco-projecten en duurzame leef- en werkactiviteiten.

Voor meer informatie of om ons te ondersteunen, vragen we u het formulier onderaan de pagina in te vullen. We waarderen uw interesse en betrokkenheid bij onze missie om een positieve verandering te realiseren.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Waar wil je meer informatie over ontvangen

Welkom bij onze pagina voor nieuwetijdse berichten en tips! Hier delen we informatie en adviezen die relevant zijn voor deze tijd. Of je nu op zoek bent naar de nieuwe ontwikkelingen van de stichting, nieuwetijdse handvatten, spirituele ondersteuning of transformatieve-aanbevelingen, je vindt het allemaal hier.

Blijf ons volgen voor meer nieuwetijdse berichten en tips die je leven verrijken en je klaarstomen voor de toekomst!

Stel gerust je vraag en neem contact met ons op

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Deel dit bericht

Recente berichten

Welkom! We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt op onze website. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.  Meer info