Nieuwe mogelijkheden voor jongvolwassenen

Als jongvolwassene is het soms moeilijk om je weg te vinden in deze snel veranderende en verwarrende wereld. Misschien voel je je overweldigd door digitale afleidingen en de druk van dagelijkse verplichtingen. Het is een uitdaging om echte verbinding en zingeving te vinden terwijl schermen onze aandacht constant opeisen. De verwachtingen van de samenleving kunnen hoog zijn; je moet presteren op school, een carrière opbouwen, sociale netwerken onderhouden, en tegelijkertijd proberen om tijd voor jezelf te vinden. Dit alles gebeurt vaak terwijl je wordt gebombardeerd met informatie via sociale media, nieuwswebsites en andere digitale platforms, waardoor het moeilijk is om stil te staan bij wat echt belangrijk voor je is.

Daarnaast zijn er maatschappelijke verwachtingen en de constante vergelijking met anderen die ons via sociale media wordt opgedrongen. Dit kan leiden tot gevoelens van onzekerheid en het idee dat je niet goed genoeg bent. Terwijl je door Instagram scrollt en perfect geënsceneerde levens ziet, vraag je je misschien af waarom jouw leven niet hetzelfde lijkt. Dit kan een diep gevoel van isolatie en eenzaamheid veroorzaken, zelfs als je omringd bent door mensen. Het kan ook lastig zijn om te bepalen wat nu echt jouw passie is en wat slechts een trend is die door de digitale wereld wordt opgedrongen. Daarbij komt dat de digitale wereld vaak de illusie van verbinding biedt, maar deze verbindingen zijn meestal oppervlakkig en missen de diepgang die echte, persoonlijke interacties bieden. Het is gemakkelijk om in een vicieuze cirkel van oppervlakkige contacten en tijdelijke afleidingen te blijven hangen, terwijl je ondertussen het gevoel hebt dat er iets ontbreekt. Het is alsof je constant wordt aangetrokken door een scherm, zonder dat het je daadwerkelijk vervult.

Vertragen en verstillen
Dit alles draagt bij aan een gevoel van verwarring en onrust, waarbij je je soms verloren voelt in de chaos van alledag. Je vraagt je misschien af waar je echt thuishoort en wat je werkelijk wilt bereiken in het leven. Het vinden van echte verbinding en zingeving kan aanvoelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg, terwijl de wereld om je heen steeds sneller lijkt te draaien. Juist nu is het belangrijk om te leren vertragen en te verstillen. Dit helpt je om hernieuwde energie en meer mentale rust te vinden. Jezelf leren vertragen en verstillen is essentieel in deze tijd van constante prikkels.

Een geweldige manier om deze verbinding te versterken is door in beweging te komen en samen te werken aan gemeenschappelijke eco-doelen. Dit kan variëren van deelnemen aan natuurprojecten, samen sporten, vrijwilligerswerk doen, of andere toekomstgerichte eco-activiteiten.

Een gezonde en hoopvolle toekomst
Om een gezonde en hoopvolle toekomst te creëren, is het de hoogste tijd om onze (aangeleerde) gewoontes te veranderen en samen te werken aan een gezonde toekomst. Dit betekent dat we bewust moeten kiezen om minder tijd door te brengen met digitale afleidingen en meer tijd te investeren in echte interacties en ervaringen. Door een balans te vinden, net zoals de natuur dat doet, kunnen we veerkrachtig worden en een grotere tevredenheid in ons leven vinden. Dit vraagt om een actieve keuze om je los te maken van de digitale wereld en te investeren in activiteiten die echte waarde en betekenis toevoegen aan je leven. Door samen te werken en de krachten te bundelen, kunnen we een veerkrachtige samenleving opbouwen waarin iedereen de kans krijgt om te groeien en een positieve impact te maken.

Hooggevoelige jongeren als inspiratie
Als je jezelf hooggevoelig beschouwt, weet dan dat je een belangrijke rol speelt in deze verandering. Hooggevoelige jongeren hebben vaak een scherp bewustzijn van de noodzaak om de wereld te verbeteren. Ze staan op voor meer verbinding en zorg beter voor onze planeet. Zij kunnen anderen inspireren om bewuster te leven en meer respect voor de natuur te hebben.

Het is dus erg belangrijk in deze tijd van digitale afleiding om bewustzijn te ontwikkelen en andere keuzes te maken die leiden tot echte zielsverbinding en zingeving.
Hier zijn enkele tips om dit te bereiken:

Plan Digitale Detox-tijd en stel specifieke terugkerende tijden in waarop je geen gebruik maakt van je telefoon of andere schermen. Dit helpt je om je aandacht te richten op de wereld om je heen.
Breng tijd in de natuur door en maak wandelingen, ga kamperen of doe aan tuinieren. De natuur heeft een kalmerend effect en helpt je om je gedachten te ordenen en tot rust te komen.
Doe aan mindfulness en doe oefeningen zoals ademhalingsoefeningen, meditatie en yoga kunnen je helpen om meer in het moment te leven en je bewust te worden van je eigen gedachten en gevoelens.
Creëer echte interacties plan en neem de tijd om persoonlijke gesprekken te voeren met vrienden en familie, collega’s zonder de afleiding van telefoons en andere digitale apparaten.
Werk samen aan gemeenschappelijke goede doelen of doe vrijwilligerswerk en sluit je aan bij een lokale gemeenschapsgroep. Samenwerken aan een gemeenschappelijk doel kan diepe verbindingen en een gevoel van zingeving creëren.

Een betere wereld is echt wel mogelijk, maar het begint bij jezelf. Door bewust andere keuzes te maken en te investeren in echte verbindingen en ervaringen, kunnen we samen werken aan een hoopvolle toekomst vol nieuwe mogelijkheden en echte verbindingen.


Over de auteur
Martina is een transformatief coach/therapeut en oprichter van Stichting Route 66. Als bewustzijnsstrijder zet ze zich in voor transformatie en meer bewustwording voor mens, dier en planeet. Ze schrijft over spiritualiteit, bewustwordingsprocessen, duurzaamheid en leiderschap in de nieuwe tijd. Haar werk richt zich op de transitie van Hoofdzaken naar Hartwerk. Haar passie en toewijding maken haar een bron van inspiratie voor velen die een dieper begrip van zichzelf en de wereld zoeken.

Comments are closed

Welkom bij onze pagina voor nieuwetijdse berichten en tips! Hier delen we informatie en adviezen die relevant zijn voor deze tijd. Of je nu op zoek bent naar de nieuwe ontwikkelingen van de stichting, nieuwetijdse handvatten, spirituele ondersteuning of transformatieve-aanbevelingen, je vindt het allemaal hier.

Blijf ons volgen voor meer nieuwetijdse berichten en tips die je leven verrijken en je klaarstomen voor de toekomst!

Stel gerust je vraag en neem contact met ons op

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Deel dit bericht

Recente berichten

Welkom! We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt op onze website. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.  Meer info