Het oneindige bewustzijn

“Een diepere kennis dan wetenschap alleen”

Nog maar een jonge kennisbron

De wetenschap heeft een betekenisvolle rol gespeeld in ons hedendaagse begrip van de wereld, van de microscopische cellen tot de uitgestrektheid van het heelal, en biedt ons waardevolle inzichten die ons leven hebben verrijkt. Echter, voordat de wetenschap haar intrede deed, leefden mensen in een veel diepere verbinding met de natuur en met elkaar. Onze voorouders vertrouwden op hun intuïtie, hun hart, en hun directe ervaring van de wereld om hen heen. Ze waren afgestemd op de ritmes van de natuur en leefden in harmonie met de cycli van het leven. Dit gevoel van verbondenheid werd echter steeds meer verdrongen naarmate de wetenschap zich ontwikkelde en een rationele, op observaties gebaseerde benadering van de werkelijkheid introduceerde.

Met de opkomst van de wetenschap begon de nadruk te verschuiven van intuïtieve kennis en innerlijke wijsheid naar een meer analytische, verstandelijke manier van leven. Dit leidde tot een vervreemding van het hart, van de diepere verbinding met zichzelf, de natuur en anderen. Waar voorheen het hart de weg wees, nam het denken het over, en raakten velen het contact met hun innerlijke kompas kwijt.

Daarnaast moet worden erkend dat achter veel wetenschappelijk onderzoek en ontdekkingen vaak grote belangen schuilgaan. Wetenschap is niet altijd puur en onpartijdig; het wordt vaak gestuurd door industrieën of andere machtige belanghebbenden die specifieke agenda’s hebben. Veel onderzoek wordt gefinancierd door bedrijven die winst willen maken, wat leidt tot een gefragmenteerde benadering van kennis. Dit kan ertoe leiden dat de wetenschap wordt ingezet om mensen te conditioneren op bepaalde deelgebieden, hen te laten denken en handelen binnen de kaders die deze belanghebbenden wenselijk achten. Hierdoor wordt de wetenschap niet alleen een bron van kennis, maar ook een instrument van controle en conditionering, waarbij de diepere, holistische verbinding met het leven verder op de achtergrond raakt. 

In deze context wordt het steeds belangrijker om ons bewust te worden van de beperkingen en invloeden die de wetenschap met zich meebrengt, en om opnieuw verbinding te zoeken met de intuïtieve kennis en het oneindige bewustzijn dat in ons allen huist.

Het bewustzijn

Ons ware zelf, ons spirituele wezen, is niet afhankelijk van deze empirische ontdekkingen. Het oneindige bewustzijn, dat in ons allen huist, kent al de antwoorden op vragen die de wetenschap nog probeert te begrijpen. Dit bewustzijn is niet gebonden aan tijd of ruimte; het overstijgt de fysieke realiteit en biedt ons toegang tot een dieper begrip van het bestaan.

Dit oneindige bewustzijn is geen abstract idee. Het is de bron van intuïtie, van die innerlijke kennis die soms zonder logische verklaring tot ons komt. Het is die innerlijke stem die ons leidt, het kompas dat ons richting geeft, zelfs als de wetenschap ons nog geen tastbare antwoorden kan bieden. Wanneer we deze bron van kennis leren erkennen en vertrouwen, openen we de deur naar een wereld van inzichten die ver voorbij de grenzen van de wetenschap reiken.

De eindeloze stroom van gedachten

De menselijke geest is vaak een eindeloze stroom van gedachten, twijfels, angsten en verlangens. Deze mentale activiteit kan zo intens zijn dat het ons ware zelf – ons spirituele wezen – naar de achtergrond verdringt. We raken verstrikt in het rationele denken, in het meetbare en tastbare, terwijl de ware spirituele dimensie van ons wezen altijd aanwezig is en geduldig wacht om gevoeld en gezien te worden.

De grootste uitdaging is dan ook om deze eindeloze stroom van gedachten te overstijgen. Dit is geen gemakkelijk proces, want het vergt discipline en een bewuste keuze om onze aandacht van de buitenwereld naar binnen te richten. Echter, wanneer we leren om deze gedachten los te laten en ons te verbinden met het diepere, stille deel van onszelf, ontdekken we een ongekende vrijheid.

De weg naar innerlijke vrijheid

Innerlijke vrijheid is de sleutel tot het ervaren van ons ware zelf. Het is deze vrijheid die ons in staat stelt om boven de beperkingen van de geest uit te stijgen en te leven vanuit ons ware zelf, in harmonie met de wereld en ons eigen innerlijke kompas. Dit is geen vrijheid die afhankelijk is van externe omstandigheden; het is een innerlijke staat van zijn die komt door het loslaten van de identificatie met de constante stroom van gedachten en het erkennen van het oneindige bewustzijn dat in ons allen aanwezig is.

Innerlijke vrijheid betekent leven vanuit een diepere wijsheid, een weten dat alles al goed is zoals het is. Het betekent vertrouwen op onze intuïtie en onze innerlijke leiding, zelfs als de logica en rede ons een andere richting op willen sturen. Het betekent ook dat we ons niet langer laten beperken door de beperkingen van de wetenschap of door wat ‘bekend’ is, maar dat we openstaan voor het onbekende, voor het mysterie van het leven dat zich steeds weer aan ons openbaart.

De wetenschap heeft ongetwijfeld een enorme bijdrage geleverd aan ons begrip van de wereld, maar het is slechts één perspectief. Ons ware zelf, ons bewustzijn, is niet beperkt door de grenzen van wetenschappelijke kennis. Het weet al wat de weten-schap nog probeert te ontdekken, en het wacht geduldig tot we ons ermee verbinden. Door de eindeloze stroom van gedachten los te laten en ons te richten op de diepere dimensie van ons wezen, kunnen we de deur openen naar onze ware natuur en een leven leiden dat in harmonie is met zowel de wereld om ons heen als ons eigen innerlijke kompas.

In deze verbinding ligt de ware wijsheid, de ware vrijheid en het diepe begrip van ons bestaan dat ver voorbij de grenzen van de wetenschap reikt. Het is een oproep om ons bewustzijn te verruimen, ons hart te openen en ons ware zelf te omarmen.

Te bedenken dat wij spirituele wezens zijn en gevang in een mind vol denken. Het mentale gekwebbel kan ons afscheiden van de innerlijke stilte en wijsheid die altijd in ons aanwezig zijn. In deze blog lees je hoe je je denken kunt verstillen.

Dit artikel benadrukt dat wetenschap en spiritualiteit goed samen kunnen gaan, hoewel de wetenschap nog beperkt is in het begrijpen van diepere spirituele ervaringen zoals chakra’s en energieën. Ik wil aantonen dat er een rijkdom aan kennis bestaat die verder gaat dan wat de wetenschap momenteel kan verklaren, waarbij intuïtie en innerlijke wijsheid net zo belangrijk zijn voor het doorgronden van de werkelijkheid. Wetenschappelijke methoden bieden waardevolle inzichten, maar ze kunnen de volledige dimensie van spirituele ervaringen nog niet volledig omvatten. Daarom vullen wetenschap en spiritualiteit elkaar aan in het streven naar een dieper begrip van de werkelijkheid.

We kunnen ons bewustzijn verruimen door verstilling en meditatie. In de stilte creëren we ruimte in onze geest, waardoor we dieper in contact komen met onze innerlijke essentie. Dit verhoogde bewustzijn maakt ons ontvankelijker voor intuïtie en inzicht, wat leidt tot een dieper begrip van onszelf en de wereld om ons heen. Neem elke dag een paar minuten de tijd om te verstillen.

Comments are closed

Welkom bij onze pagina voor nieuwetijdse berichten en tips! Hier delen we informatie en adviezen die relevant zijn voor deze tijd. Of je nu op zoek bent naar de nieuwe ontwikkelingen van de stichting, nieuwetijdse handvatten, spirituele ondersteuning of transformatieve-aanbevelingen, je vindt het allemaal hier.

Blijf ons volgen voor meer nieuwetijdse berichten en tips die je leven verrijken en je klaarstomen voor de toekomst!

Stel gerust je vraag en neem contact met ons op

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Deel dit bericht

Recente berichten

Welkom! We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt op onze website. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.  Meer info