CIRCULAIR MODEL
Onze strategie is het Ego-Eco circulair model. In dit model kijken we altijd naar de samenhang van de natuur en daarmee onze eigen natuur, die een ecosysteem vormt. Als er een verstoring optreedt in ons systeem, zijn een of zelfs meerdere delen uit balans. De manieren van samenleven kunnen in harmonie zijn of verstoord. Een verstoring treedt meestal op als de onderlinge samenhang verdeeld is. Automatisch zoekt ons systeem naar gezondheid en harmonie, maar als een van de delen bijvoorbeeld te veel aan hoofdzaken of een ernstig verstorende frequentie ten grondslag ligt, zoeken we tevergeefs naar balans. Dit leidt vaak tot meer stress, frustratie of ziekte.
Ons Ego-systeem is door de jaren heen al ver afgedwaald van onze natuurlijke waarden en juiste frequenties, wat heeft geleid tot verstoringen voor onze Eco-kinderen-jongeren. We hebben hen vaak ondergebracht in een wereld die onleefbaar dreigt te worden als we zo doorgaan in ons Ego-systeem, in deze virtuele prestatiegerichte maatschappij.
De stichting hanteert dit model voor verschillende aspecten, waaronder het individuele en het groepstraject Route 66, de opbrengsten van onze sponsoracties en de inrichting van onze activiteiten. Dit model brengt de wisselwerking in kaart van denken naar voelen, hoofd naar hart, groot naar klein, individu naar groep, natuur en mens, deel naar geheel.
Het begrip circulariteit heeft een diepe historische en filosofische oorsprong. Het idee van feedback, van cycli in real-world systemen, is oud en heeft weerklank in verschillende filosofische scholen. We willen hiermee laten zien dat Ecologie in onszelf zit en dat we hiervoor de verantwoordelijkheid hebben te dragen. Lees hier verder over onze filosofie.
Door onze sponsoracties circulair te besteden aan het Ecoproject Route 66, dagen we organisaties en particulieren uit om met innovatieve, circulaire transformaties te komen. Kern is dat je zelf verantwoordelijkheid draagt voor de nalatenschap en daarna je talenten, wensen en behoeften in teamverband uitvoert. Hierbij selecteer je de meest transformatieve onderwerpen op basis van ervaring, kennis en innovatievermogen.